Афіна. Жінки проти раку

8 лип 2022 р.2 хв

Луганський онкоцентр відновив роботу

На території Донецької та Луганської областей окупанти майже повністю знищили інфраструктуру системи охорони здоров’я, через що лікарням довелося евакуюватися. Зокрема КНП ЛОР "Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер" змушений був переїхати до міста Сарни Рівненської області, де нещодавно відновив роботу.

Про це повідомила Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Диспансер розмістили на базі Сарненської центральної районної лікарні, за адресою:
 
Рівненська обл., м. Сарни, вул. Ярослава Мудрого, 3 (2-й поверх будівлі хірургічного корпусу).
 
+38 (063) 576 39 86, заступник генерального директора Луганського онкодиспансеру Паніна Галина Валентинівна.

Щодо консультацій також можна звертатися за адресою:
 
Рівненська обл., м. Сарни, вул. Ковельська, 7, поліклініка КНП "Сарненська центральна районна лікарня", кабінет онколога.
 
+38 (063) 576 39 86, заступник генерального директора Луганського онкодиспансеру Паніна Галина Валентинівна.

У Кремінній на Луганщині персонал диспансеру працював до останнього - доки в місті не розпочалися бойові дії. 18 квітня, напередодні окупації, лікарям вдалося виїхати та вивезти дороговартісні препарати для хіміотерапії. Забрати з лікарні медикаменти допомогли і волонтери. А от обладнання врятувати, на жаль, не змогли.

Загалом в містах Луганщини не залишилося жодної вцілілої лікарні. Обладнання росіяни вивозять в бік рф. Втім, медики, які виїхали, продовжують допомагати людям і шукають для цього будь-яку можливість.

В онкологічному диспансері працювали 117 осіб. Зараз поки що 42. Вони приймають і місцевих жителів, і переселенців. Онкопацієнтам уже виділені 25 місць у палатах, а фахівцям доступне медичне обладнання.

Зазначимо, онкологічні захворювання потребують своєчасного лікування. Лікування онкологічних захворювань в межах Програми медичних гарантій проводиться безоплатно. НСЗУ Національна служба здоров'я України забезпечує медичним закладам стабільне фінансування, щоб пацієнти мали доступ до медичної допомоги.

Якщо у період війни немає можливості доїхати до медичного закладу, де людина лікувалася раніше, та проконсультуватися зі своїм лікарем, то можна звернутися до контакт-центру НСЗУ за номером 16−77 та дізнатися адресу найближчого онкологічного центру.

#АфінаЖінкиПротиРаку

    150
    1