top of page

4 лютого – Всесвітній день боротьби з раком

Рак не обирає. Він вражає усіх, незалежно від віку, статі, соціального статусу та місця проживання. Онкологічні захворювання стали однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем людства.


За останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн.


Незважаючи на те, що ми живемо в час вражаючих досягнень у профілактиці, діагностиці та лікуванні раку, багато українських пацієнтів, які шукають онкологічної допомоги, стикаються з перешкодами на кожному кроці.

 

Дохід, освіта, географічне розташування та дискримінація за віком, інвалідністю, соціальним статусом та способом життя – лише деякі з факторів, які можуть негативно вплинути на лікування та догляд.


Велика кількість онкопацієнтів не має доступу до повного спектру основних медичних послуг.

 

Тема цьогорічного Всесвітнього дня боротьби з раком «Усунути прогалину в догляді».

Коли мова заходить про рак, багатьом із нас відмовляють у базовій допомозі.


Це розрив власного капіталу – і він коштує життів. Впроваджуючи відповідні ресурси стратегії профілактики, раннього виявлення, лікування та догляду, ми можемо рятувати мільйони життів щороку.


Союз з міжнародної боротьби з раком (UICC - Union for International Cancer Control), організатор Всесвітнього дня боротьби з раком, заохочує всіх звернутися до своїх урядів із проханням покращити справедливість у сфері охорони здоров’я, полегшити для всіх груп населення доступні доступні онкологічні послуги та зменшити різницю в захворюваності на рак і смертності .


Ми закликатимемо Міністерство охорони здоров'я України  Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, Офіс Президента України Президента України Володимира Зеленського, Першу Леді Олена Зеленська, Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький усунути несправедливість у здоров’ї, усунувши її першопричини, забезпечивши кожному доступ до якісних медичних послуг, коли, де та як вони їм потрібні.

У нас є надзвичайна можливість прискорити прогрес у досягненні цієї мети, але лише якщо ми діятимемо разом зараз.

 

Додайте свій голос до зусиль і попросіть свого представника усунути прогалину в догляді - https://www.worldcancerday.org/join-call-to-action


Приєднуйтесь до нас 4 лютого та допоможіть закрити прогалину в лікуванні онкологічних захворювань для світу без раку.


Настав час діяти.


10 переглядів0 коментарів
bottom of page