top of page

8 травня - всесвітній день боротьби з раком яєчників

Всесвітній день боротьби з раком яєчників (World Ovarian Cancer Day) – це щорічна подія, яка проводиться 8 травня з метою підвищення обізнаності про рак яєчників, його симптоми та ризики для жінок у всьому світі.


Рак яєчників – це тип раку, який починається в яєчниках і може поширюватися на інші частини тіла. Його часто називають «тихим вбивцею», оскільки його важко виявити на ранніх стадіях, а симптоми можуть не проявлятися, доки рак не прогресує.

 

Нагадуємо — тільки регулярний огляд у лікаря-гінеколога дозволить виявити хворобу в початковій стадії і пройти лікування, яке призведе до одужання.

 

До гінеколога можна звертатися без електронного направлення. В медичних закладах, що мають договір з НСЗУ консультація гінеколога є безоплатною.


При потребі лікар направить вас на інші обстеження, які теж можуть бути безоплатними за Програмою медичних гарантій.

 

Щорічний профілактичний огляд у гінеколога має бути обов’язком для жінок будь-якого віку. Бережіть себе та будьте здорові!



______________________________

Ініціатива «Гарантовано!» реалізується Пацієнти України у партнерстві з Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України та за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна «Підтримка реформи охорони здоров’я».

8 переглядів0 коментарів
bottom of page