top of page
  • Фото автораElla

Соціальна допомога онкохворим виділяється з місцевих бюджетів.

Оновлено: 5 лист. 2019 р.


Соціальна допомога онкохворим виділяється з місцевих бюджетів. , але чи знають про це самі онкохворі? Соціальну допомогу надають в усіх містах України, на це закладаються кошти в місцевих бюджетах. Звертайтесь до місцевої влади! Суми виділяють незначні, але для онкохворих - кожна копійка важлива. Це займає небагато часу і зусиль. Зараз кінець року, в місцевих бюджетах, напевно, пусто, але від початку наступного року можна сміло сподіватися на виплати!

У різних містах на допомогу закладаються різні суми - десь тисяча грн, десь 3 тис. або навіть 5тис. Рішення приймає комісія. Крім того підтримують коштами онкохворих і місцеві депутати. Щороку їм для здійснення депутатської діяльності з міського бюджету виділяться кошти для надання матеріальної підтримки виборців. Ось для прикладу ( для тих, кому не віриться, що допомогу отримати реально) - інформація з міста Ковель Волинської області: https://kovelpost.com/news/1095 Шукайте подібну інформацію у ваших містах!

***

Все що треба для отримання матеріальної допомоги:

1) Йдете в банк, де у вас є соціальний рахунок ( наприклад, пенсійна картка), кажете: мені треба довідку про реквізити мого рахунку для надання мені соціальної допомоги. І вам дають таку довідку з реквізитами вашого рахунку на спеціальному бланку. Якщо це ПБ - можна самій роздрукувати з Приват24.

2) Берете довідку з онкоклініки, де ви лікуєтесь. Там має бути написано: ваш діагноз, лікування, яке ви пройшли, і що ви потребуєте подальшого лікування, і якого саме. Печатка лікаря і печатка лікувального закладу.

3) Паспорт+ідентифікаційний код . Берете усі ці бумаги і йдете в Центр Надання Адміністративних послуг міської ради (ЦНАП). Ви не знаєте , де ЦНАП у вашому місті? Задайте в гугл-пошук ЦНАП і ваше місто, і знайдете адресу і телефон. Коли приходите в ЦНАП на рецепшн - кажете, що ви хочете оформити заяву на соціальну допомогу на лікування. Вас направляють до відповідного спеціаліста, разом із ним заповнюєте бланк заяви і віддаєте усі папери ( попросіть, щоб довідку про реквізити банку і довідку з лікарні-оригінали вам повернули, а собі зробили копії ( ці папери можуть вам іще згодитися). Все здасте і чекаєте. Можуть дати, можуть не дати, бо допомога надається при наявності коштів в в місцевому бюджеті. Але в більшості випадків онкохворим не відмовляють.

**************************************

update: Як повідомляють колежанки з різних міст - місцева влада по різному вирішує питання в різних регіонах. В одному місті онкохворим виділяють більшу суму з місцевого бюджету, в інших - меншу. Подекуди вимагають чеки з аптек - як підтвердження того , що гроші ти тратиш на ліки, а не дай Бог на їжу чи одяг. Іноді вимагають довідки про доходи, а якщо ти не працюєш - довідку про те, що ти не працюєш... Ато ж зажируєш на 500 гривень...То що саме треба, щоб отримати соціальну допомогу? Запитуйте у місцевої влади вашого міста... :(





8 766 переглядів0 коментарів
bottom of page