top of page

Скільки часом потрібно для щастя, - всього лиш можливість отримати шанс на життя

Оновлено: 11 серп. 2018 р.

Прошу дочитати до кінця.

Сьогодні я щаслива! І знаєте чому? Не всім буде зрозуміла причина мого щастя. А все тому, що дізналась, що у онкодиспансері в Луцьку станом на сьогодні є 264 флакони трастузумабу, закупленого за кошти держбюджету! Так, це ті самі ліки, на які ви мені збирали гроші усім світом! Це був величезний стрес, - постійна думка чи вистачить грошей на придбання ліків у призначений строк. Пізніше мені пощастило, - мене було включено до державної програми лікування в Національному інституті раку, і 13 з 18 вливань трастузумабу, які були щотритижня протягом року, я отримала безкоштовно.

І радію я тому, що вперше в історії онкодиспансеру, який сьогодні якраз святкує своє 70-річчя, ці ліки з'явились у такій кількості, і інші пацієнти, яким він теж потрібен, мають змогу ним лікуватись, так як лікувалась я. Сказати що трастузумабу не було раніше буде неправдою, бо останніх більш як півтора року висів на балансі диспансеру один флакон) але він нікому не був потрібний, бо для вливання одного флакону недостатньо, а купити у більшому дозуванні виходить в сумі дешевше, ніж докупляти потрібну кількість до того одного флакону.

Додам ще до теми безкоштовних ліків, - на днях в одній з луцьких груп у темі, де людина запитувала поради на тему онкології, були коментарі, що ліки, які в онкодиспансері є безкоштовно, - погані. Дуже прикро, що люди лишають такі коментарі, будучи абсолютно не в темі, яку коментують. Коли я починала лікування, то мені доводилось купувати ліки тих самих європейських виробників, які зараз є в наявності безкоштовно, і є можливість ними лікуватися. І потрібно цією можливістю користуватися, бо лікування онкології тривале та дороговартісне, а гроші ще потрібні будуть на ті ліки, яких у лікарні немає. Тому я зараз щиро радію з того, що люди матимуть змогу хоч частину лікування отримати безкоштовно, і це врятує не одне життя.

На жаль, пишу не тільки про хороше. Не всі ліки поки що закупляються державою, та й тих, що закупляються, не завжди вистачає на усіх хворих. Сподіваюсь, що зміни на краще будуть продовжуватись. Але є люди, яким лікування потрібне вже зараз.


В обласному онкодиспансері в Луцьку сьогодні я познайомилась із Тетяною, яка там проходила хіміотерапію. Після п'яти років ремісії - рецидив. У подальшому потрібна буде дороговартісна терапія. Дуже прошу вашої підтримки!


❗🆘❗Реквизити для допомоги:


💳 Картка Приватбанку:

5168757330346836 Куценко Тетяна Валеріївна


102 перегляди0 коментарів
bottom of page