top of page

важлива інформація для онкопацієнтів


Робота громадської організації «Афіна. Жінки проти раку», як і в мирний час, направлена на те, щоб пацієнти з онкологічними захворюваннями мали доступ до лікування. Однією командою з Міністерство охорони здоров'я України, ДП Медичні закупівлі України, НСЗУ Національна служба здоров'я України та іншими організаціями, що допомагають дорослим онкопацієнтам, ми намагаємось налагодити процес надання меддопомоги, отримання гуманітарної допомоги та дати інструменти для дій онкопацієнтам, які потребують лікування.

В цьому дописі зібрана інформація, яка може стати в нагоді онкопацієнтам.


Ми створили Телеграм - канал, в якому зібрана та оновлюється інформація, що може бути корисною онкопацієнтам 👉

https://t.me/athenawomenagainstcancer


Якщо вам потрібна консультація, але у вас немає зв'язку з лікуючим лікарем, то вы можете звернутись до будь-кого з лікарів із цього списку, що можуть консультувати онкопацієнтів онлайн – https://bit.ly/35QsibR


А також лікарі різних профілів, які теж готові консультувати онлайн –

https://bit.ly/3CkXVGx


Якщо є потреба звернутись в онкодиспансер, то варто дізнатись чи заклад працює. Онкоцентри, які працюють, приймають пацієнтів незалежно від місця їх реєстрації.


Перелік онкоцентрів та номерів для телефонного зв'язку – https://bit.ly/3hIy3uX і https://www.athena-wac.com/oncocenters


Інформація про роботу онкоцентрів в західних областях України – https://bit.ly/3IPr9jg


Медичні заклади, що надають медичну допомогу онкогематологічним пацієнтам – https://bit.ly/3Cm0YhP


Якщо немає можливості дістатися до медичного закладу, то пам'ятайте, що короткострокове відтермінування терапії не вплине на перебіг хвороби.

Якщо ви приймаєте таблетовані препарати терапії, отримати чи придбати наступну упаковку немає можливості, порадьтесь з лікуючим лікарем щодо тимчасового зменшення дозування. Також моніторте наявність ліків в медичних закладах. Ліки надходитимуть.


Якщо у вас немає можливості отримати лікування в Україні, але ви знайшли можливість виїхати до країн Європи, то можете отримувати лікування там. Багато європейських країн надають українським онкопацієнтам можливість безоплатного лікування.


Список лікарень та лікарів, які надають медичну допомогу українцям за кордоном - https://bit.ly/3tz7pKv


Платформа «Добрі сусіди» допоможе зорієнтуватися при виїзді за кордон – https://t.me/dobrisysidu


Актуальний список (https://bit.ly/3HKXOp6) та мапа працюючих відділень «Нової пошти» – https://bit.ly/3vN5DIm


Список буде доповнюватися.


Дякуємо всім, хто у такий складний для всіх українців час допомагає вижити найвразливішій категорії населення - пацієнтам з онкологічними захворюваннями.


Слава Україні! 💙💛


Детальніше - https://bit.ly/3CjHJ8L


26 переглядів0 коментарів
bottom of page