top of page

змінився принцип фінансування системи охорони здоров'я


Нагадуємо: медична допомога для пацієнтів є безоплатною у закладах, які мають договір з НСЗУ. Онкоцентри надають медичні послуги пацієнтам, оплачує – Національна служба здоров'я.


Щоб забезпечити безперебійну роботу медичних закладів під час війни Міністерство охорони здоров'я України в березні змінило принцип фінансування системи охорони здоров'я.

Кожен онкоцентр чи лікарня отримували від НСЗУ Національна служба здоров'я України щомісяця фіксовану суму – 1/12 від обсягу річного фінансування.


В зв'язку з тим, що відбувається активна міграція пацієнтів, в багатьох лікарнях збільшилась їх кількість, а отже і кількість медичних послуг, що надається. Тому Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає, що з 1 липня в регіонах, де наразі не точаться активні бойові дії, буде повернено систему оплат за фактично надані медичні послуги.


Для медичних закладів, що працюють на лінії фронту, в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях і надалі діятиме спрощена система фінансування, тобто щомісяця такі лікарні отримуватимуть 1/12 від суми річного фінансування.


Отримуйте медичні послуги в межах Програми медичних гарантій. Відстоюйте своє право на безоплатне лікування!


17 переглядів0 коментарів
bottom of page