top of page

Керівництво НСЗУ провело зустріч із пацієнтськими організаціями

У середу відбулась важлива зустріч з пацієнтськими організаціями, ініційована НСЗУ Національна служба здоров'я України. На ній було обговорено питання функціонування онкологічних пакетів у 2024 році, а також реалізації пакетів медичної допомоги в Програмі медичних гарантій у 2025 році, за якими надаватимуться медичні послуги з лікування онкологічних захворювань.


Голова НСЗУ Наталія Гусак, заступниця голови НСЗУ Ірина Кондратова та директорка Департаменту стратегії універсального охоплення населення медичними послугами НСЗУ Світлана Дудник поспілкувалися з представниками пацієнтських організацій, в тому числі й ГО Афіна. Жінки проти раку.


"Цього тижня маємо кілька важливих зустрічей з питань онкологічної допомоги. Бо вже зараз готуємо Програму медичних гарантій-2025 і визначаємо проблемні питання. А за онкологічним напрямком бачимо доволі нелогічну ситуацію: коштів, які сплачує Національна служба здоров'я України онкоцентрам - цілком достатньо, проте пацієнти продовжують скаржитися на оплати за послуги з лікування та діагностики, що входять в онкологічні пакети, та вимагання "благодійних" внесків", - зазначає Наталія Гусак.


Під час зустрічі обговорили проблемні питання щодо реалізації онкопакетів та визначили подальші напрямки спільної роботи для усунення існуючих проблем.


Також Наталія Гусак повідомила, що НСЗУ розпочинає масштабне переформатування експертних робочих груп з підготовки пропозицій до ПМГ-2025 а також те, що найближчим часом розпочнеться процес формування Ради громадського контролю при НСЗУ.


Дякуємо НСЗУ за турботу про пацієнтів та конструктивну співпрацю!

____________

Ініціатива «Гарантовано!» реалізується Пацієнти України у партнерстві з Міністерство охорони здоров'я України і НСЗУ та за підтримки Проєкту USAID Ukraine - USAID Україна "Підтримка реформи охорони здоров'я ".

5 переглядів0 коментарів
bottom of page