top of page

Листопад - місяць обізнаності про рак легенів

Рак легені - це злоякісне новоутворення, що має найвищий рівень смертності серед усіх видів раку. Саме тому ГО «Афіна. Жінки проти раку» приєдналась до європейської організації Lung Cancer Europe, яка представляє спільні інтереси європейської спільноти пацієнтів з раком легенів. Разом з 19-ма європейськими організаціями ми розпочинаємо інформаційну кампанію «Пройди діагностику!», спрямовану на підвищення обізнаності про фактори ризику та симптоми цього захворювання, й закликаємо населення піклуватися про своє здоров'я.


Протягом листопада на інформаційних ресурсах ГО «Афіна. Жінки проти раку» будуть розміщені відео, статті, історії пацієнтів та інші матеріали інформаційної кампанії. В Україні це підступне та агресивне захворювання в 70% виявляють на пізніх стадіях, в великій мірі причиною цього є несвоєчасне звернення до лікаря через низький рівень обізнаності про симптоми та фактори ризику раку легенів. Щоб захворіти на рак легенів, не обов'язково палити або піддаватися пасивному курінню - на рак легенів може захворіти кожна людина, яка має легені.

Ми усвідомлюємо, що під час війни люди можуть ігнорувати симптоми та відкладати візит до медичного закладу. Сухий кашель, що не проходить більше 3-х тижнів, лихоманка – ці тривожні симптоми раку легенів важко відрізнити від симптомів застуди або інших легеневих захворювань. І в умовах повномасштабної війни, майже щоденного життя у бомбосховищах або з відключеним опаленням ці симптоми так легко пояснити банальною простудою. Отже, % виявлених випадків захворювання на рак легень на пізній стадії, може значно зрости. Ми не можемо залишатись осторонь і просимо вас поширити наш заклик до українських громадян бути уважними до свого здоров’я та вчасно звертатись до лікаря.

Просимо поставити лайк та поширити цей допис, так ви посприяєте обізнаності про рак легенів і можливо саме ваш репост спонукатиме інших піти до лікаря та вчасно виявити хворобу!

Щоб дізнатися більше, відвідайте сайт getchecked.eu/uk Ми звертаємося до вас тому, що наша організація - член Європейської асоціації боротьби з раком легенів (Lung Cancer Europe), і ми хочемо поширити цю інформацію по всій Європі.


13 переглядів0 коментарів
bottom of page