top of page

Польські жінки передали подарунки українським онкопацієнткам

Подушки у формі сердець разом із листами з нищевказаним текстом отримали пацієнти, які перебувають зараз в мамологічному відділенні Національний інститут раку в Києві. Ці подарунки для українських пацієнтів з раком грудної залози передала Селіна Янковська, координаторка проєкту «Серце від серця» з польського міста Ельблонга, з якою ми познайомились влітку.


«Шановна пані, Ви тримаєте в руках подушку у формі серця. Сердечка були пошиті в рамках проєкту «Серце від серця» для хворих на рак грудей польськими жінками, які взяли участь у найдовшому 30-годинному швейному марафоні, водночас встановивши новий рекорд Польщі.

Марафон проходив у Спортивному ДНЗ № 3 ім. Польських олімпійців міста Ельблонга.

Ідея виникла в 2001 році в Теннессі. Автором стала Джанет Крамер-Май, медсестра з діагнозом рак грудей. Три її тітки зробили для неї подушку у формі серця, щоб використовувати її після операції. Подушка, яка зручно поміщається під пахвою, може полегшити біль під час хірургічного натягу, захистити від випадкових ударів, допомогти зняти набряк і зменшити напругу плечей.


Подушка, яку ви тримаєте в руках, — подарунок від польських жінок. Сподіваємося, що вона практично вгамує біль після процедури, а її затишний барвистий матеріал змусить посміхатися під час реабілітації.


З повагою, Ганна Шушкевич Директор Комплексу шкіл і спортивних закладів".

У Польщі проєкт реалізується з вересня 2018 року завдяки Анні Славінській, яка є головним координатором проєкту «Серце від серця» Projekt SERCE OD SERCA. В Ельблонзі Селіна Янковська координує роботу з групою волонтерів.

Як шили сердечка https://bit.ly/3E28RLM


Ми щиро вдячні пані Селіні Янковській та усім польським жінкам, які долучились до проєкту, за підтримку українських пацієнтів у складний час та сердечні дарунки, сповнені теплом та любов'ю!


А Волонтерський Центр та Допомагаємо дякуємо за транспортування подарунків до Національного інституту раку.


39 переглядів0 коментарів
bottom of page