top of page

Спрощено оформлення документів для перетину кордону людям з інвалідністю

Людям з інвалідністю стало простіше оформити документи для перетину кордону. Про це повідомило Міністерство соціальної політики України.


Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що відтепер Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) забезпечує можливість формувати довідку щодо наявної інформації про осіб з інвалідністю органам соціального захисту населення швидше та зручніше.


“Розробка ЄІССС активно триває. Команда Мінсоцполітики адаптувала план реалізації проєкту, враховуючи обставини, які склались у зв’язку із збройною широкомасштабною агресією росії та пов’язані із цим труднощі щодо оформлення людьми з інвалідністю відповідних документів для перетинання державного кордону України. Мінсоцполітики забезпечено реалізацію у програмному забезпечені ЄІССС функціоналу, який надає можливість органам соціального захисту населення формувати довідку щодо наявної інформації про осіб з інвалідністю в інформаційних системах соціальної сфери.


Тож, ці довідки можна отримати в управліннях соціального захисту населення, що розташовані на території пропускних та суміжних пунктів перетину державного кордону у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях”, - зазначила Марина Лазебна.


Важливо! Відповідно до пункту 2-1 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 No 57 (зі змінами) забезпечено можливість отримання зазаначених вище довідок в наступних управліннях соціального захисту населення за посиланням: http://www.msp.gov.ua/files/upszn.docx

11 переглядів0 коментарів
bottom of page