top of page

Судовий процес над фальсифікаторами ліків від раку триває

29 січня о 15:00 у Дніпровському районному суді Києва за адресою вул. Кошиця, 5 відбудеться чергове слухання гучної справи щодо фальсифікованих ліків. Триває розгляд справи по суті.


На наступних засіданнях будуть представлені записи телефонних розмов підозрюваних та матеріали листування.


Ця резонансна справа тягнеться з 2019 року. На лаві підсудних опинилося подружжя Павло Бондаренко та Олена Громова, яких називають «чорними фармацевтами».


Їх звинувачують у підробці цілої низки лікарських засобів, зокрема для лікування онкозахворювань, загальна вартість яких оцінюється у 15 млн доларів.


Продаж фальсифікованих ліків тривав з 2016 до 2019 року, і більшість жертв цієї афери, скоріш за все, померли. Зокрема йдеться про підроблений препарат «Кітруда», який продавали пацієнтам. Саме його купувала учасниця спільноти Афіна. Жінки проти раку, яка постраждала від дій аферистів.


Фальсифікат виготовляли в Україні та продавали у 18 країнах, зокрема в Туреччині, Індії, США, Росії, Білорусі. Препарати випускали партіями від 1 тис. до 5-6 тис. упаковок.

 

Ціна, за якою реалізовувалися ліки, сягала кількох тисяч доларів за упаковку. До злочинної групи входило ще п'ять осіб, які були затримані в Україні. Їм було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, але випущено під заставу від 3 млн грн.


Запрошуємо ЗМІ та активістів відвідати судовий процес.


Злочинці мають бути покарані!


Більше про матеріали справи та про те, як вберегтися від неякісних та підроблених ліків – читайте тут.


23 перегляди0 коментарів
bottom of page