top of page

Що входить до пакету радіологічних послуг ПМГ

8 листопада відзначається Міжнародний день радіології International Day of Radiology. Саме цього дня 1895 року вчений Вільгельм Конрад Рентген відкрив рентгенівське випромінювання, поклавши початок новому медичному напряму - радіології.


Про деякі види рентгенодіагностики, а саме КТ та МРТ, ми писали у цьому дописі. Сьогодні ж розповімо про радіотерапію.

Променева терапія є одним з основних методів лікування різних видів раку.


Програма медичних гарантія покриває безоплатну медичну допомогу для людей, які хворіють на онкологічні захворювання. У тому числі радіологічне лікування — пакет “Радіологічне лікування та супровід дорослих і дітей з онкологічними захворюваннями в амбулаторних та стаціонарних умовах” – https://bit.ly/3hkmQU.


До пакету радіологічних послуг у амбулаторних або стаціонарних умовах входить: - лабораторні дослідження (крові, спинномозкової рідини, цитологічні дослідження); - інструментальні дослідження в амбулаторних та стаціонарних умовах — МРТ і КТ (в тому числі із внутрішньовенним контрастуванням), УЗД, рентген-дослідження, ендоскопічні дослідження, сцинтиграфію тощо; - супровідна медикаментозна терапія; - ліки з Нацпереліку, які закуповує заклад, і препарати, які держава закуповує централізовано; - інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболення на всіх етапах; - променева терапія або лікування методами ядерної медицини в амбулаторних і стаціонарних умовах; - забезпечення медвиробами для радіотерапії, витратними матеріалами і засобами для фіксації пацієнта; - реабілітація під час лікування; - харчування у випадку лікування в стаціонарних умовах.

Якщо в медзакладі є лінійний прискорювач, променева терапія на цьому обладнанні також безоплатне.

Також не потрібно платити за розмітку чи маску, це все входить в пакет радіологічної допомоги та є безоплатним для пацієнта. Медичні заклади, що законтрактували ці пакеты, отримують кошти від НСЗУ Національна служба здоров'я України.

Наголошуємо, що радіологічне лікування безоплатне незалежно від того, проводитимуть його в амбулаторних або в стаціонарних умовах.

Щоб отримати послугу безоплатно, пацієнту потрібне е-направлення сімейного або лікуючого лікаря.

Заклад, де надають відповідну допомогу, можна знайти зателефонувавши в НСЗУ за номером 16-77. Потім — перетелефонувати в заклад та дізнатися, чи є там потрібний спеціаліст.


Також ви можете дізнатися всю необхідну інформацію щодо променевої терапії та іншого лікування онкозахворювань, зателефонувавши на гарячу лінію ПАЦІЄНТ МАЄ ПРАВО: +38 (066) 911 33 33, +38 (068) 911 33 33.


177 переглядів0 коментарів
bottom of page