top of page

Які дослідження для ранньої діагностики раку є безоплатними?

Оновлено: 24 лип. 2022 р.


Від початку повномасштабного вторгнення росії в нашу країну, українці почали менше звертатися до лікарів з метою профілактики захворювань. Як наслідок цього ми матимемо зростання онкологічних хвороб, виявлених на більш пізніх стадіях, що значною мірою буде впливати на ефективність та тривалість лікування.


З огляду на це, ми просимо вас за першої можливості потурбуватись про своє здоров'я та відвідати лікаря.


В Програму медичних гарантій входить шість безоплатних досліджень, що дозволяють виявити онкозахворювання на ранніх стадіях:

- Мамографія – обстеження молочних залоз (після 40 років) - Гістероскопія – обстеження матки (після 50 років) - Езофагогастродуоденоскопія (гастроскопія) – обстеження стравоходу і шлунка (після 50 років) - Колоноскопія – обстеження товстого кишківника (після 40 років) - Цистоскопія – обстеження сечового міхура (після 50 років) - Бронхоскопія – обстеження трахеї та бронхів (після 50 років).

Ці дослідження проводять амбулаторно.


Пацієнти вказаного віку за направленням сімейного або лікуючого лікаря можуть пройти дослідження безоплатно в медичних закладах, які мають договори з НСЗУ за відповідними напрямами.

Пацієнтам молодшого віку лікар теж може виписати направлення на такі дослідження, якщо підозрює новоутворення. Для пацієнта обстеження будуть безоплатними.


Якщо ви переїхали в інший регіон, направлення можна отримати дистанційно, якщо ваш лікар має доступ до Електронної системи охорони здоров'я. Також можна отримати направлення у сімейного лікаря, який працює в найближчому закладі первинної медичної допомоги, який має договір з НСЗУ. Нову декларацію укладати не потрібно. Запишіться на прийом, надайте свої дані та дані сімейного лікаря, з яким укладена декларація. Розкажіть лікарю що вас турбує.


Під час обстежень пацієнтам безоплатно гарантується: - консультація лікаря; - безпосередньо дослідження; - аналіз та опис результатів; - місцева або загальна анестезія під час проведення досліджень, що цього потребують.


Дізнатися адреси медичних закладів, в яких ви можете отримати пріоритетні медичні послуги Програми медичних гарантій, ви можете зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Пам'ятайте, що раннє виявлення раку суттєво підвищує шанси на успішне лікування!

27 переглядів0 коментарів
bottom of page