top of page

Історія Ольги та поради, як пройти КТ безкоштовно

Знайомтеся, - це пані Ольга, їй 45 років. Вона переселенка із Донецька. Переїхати жінці і чоловіком та дітьми довелося в 2014-му, коли біля Донецького аеропорту почалися активні бойові дії. Відтоді вона живе у селі Гореничі на Київщині. Там Ольга влаштувалася на роботу в магазин одягу. У 2015-му жінці поставили онкодіагноз.

"На початку літа 2015 року я відчула, що починаю втрачати вагу, - розповідає Ольга. - Раптово я схудла майже на 10 кілограмів. Потім я відчула в лівій молочній залозі ущільнення. Дівчата-колеги дали мені номер телефону лікаря, щоб зробити УЗД. Після цього обстеження мене направили до онколога.

Лікар зробив біопсію і я чекала результатів аналізу. Виявилося, що це перша стадія карценоми. Одразу ж розпочали лікування. Мені зробили операцію по видаленню пухлини.

Після операції приймала препарат гормонотерапії та проходила опромінення".

Перший рік лікування раз на 3 місяці Ольга мала здавати загальний аналіз крові, проходити УЗД внутрішніх органів та раз на пів року обстежуватися у гінеколога, робити рентген і мамографію. Після першого року лікування жінка зробила МРТ грудей і результат був позитивним. "Лікування дало результати, тож я в ремісії!", - каже Ольга.


Зараз 1 раз на рік вона проходить обстеження. А ще, по-справжньому любить життя і активно відпочиває.

"Почала займатися спортом. Ходимо із чоловіком в гори з палатками, катаємося на велосипедах. У мене двоє дорослих дітей, і ми всією сім'єю часто подорожуємо за кордон. Життя одне, і треба ним насолоджуватись!"


У спільноті "Афіна. Жінки проти раку" - група взаємодопомоги онкопацієнтів Ольга дізнатися про те, що КТ (комп'ютерна томографія) входить до числа медичних послуг Програми медичних гарантій, які є безоплатними для пацієнтів з онкологічними захворюванняии. Раніше вона платила за цю процедуру півтори тисячі гривень.


Далі кілька порад від Ольги про те, як зробити КТ безкоштовно.

Спочатку я звернулася до свого сімейного лікаря. Він виписав направлення до районного онколога.

Далі я отримала направлення на обстеження та аналізи (загальний аналіз крові, біохімічний та аналіз на креатинін).

З готовими аналізами я записалася на прийом до хірурга-онколога в Київський міський клінічний онкологічний центр та попросила направлення на безкоштовне КТ.

Із направленням я пішла до реєстратури і сказала на який день і час хочу записатися на процедуру.

В реєстратурі мені видали талончик на проходження КТ.


Вся процедура запису на безкоштовне КТ зайняла близько двох місяців. Тому Ольга радить записуватися раніше, щоб вчасно пройти КТ та зекономити гроші.


Дізнатися більше про КТ та програму медичних гарантій https://bit.ly/3cI6Nhf


68 переглядів0 коментарів
bottom of page