top of page

Історія оптимістки Людмили

Діагноз рак яєчників встановили у 2022 році: після 6 місяців менопаузи почалися кров’янисті виділення. Лікарі направили на операцію. Операцію та «хімію» проходила в Національний інститут раку.


До діагнозу Людмила жила повноцінним і дуже активним життям.

 

«Я по характеру оптиміст і енергійна, активна людина. У 45 вперше стала бабусею, через рік – вдруге, а в 49 років – втретє. Працювала, робота не сидяча. Увесь день в русі. Я тоді не уявляла, що могло б зі мною статись, щоб я зупинилась в 53 роки», - каже Людмила.


«Хімії» жінці важко давалися, були безсилля, розпач та апатія.

Утім, вже через 9 місяців після операції вона вийшла на роботу.

 

«Завжди у вихідні, або на дитячі канікули забираю онуків і їдемо в село. Благо, що не далеко. Хазяйства немає, є маленький город, яким займається чоловік», - каже жінка.

На боротьбу з недугою Людмилу надихають онуки.

 

«Є стимул, щоб боротись за життя, і побачити, як вони стануть дорослими», - говорить вона.


Син Людмили наразі служить у ЗСУ. Каже, що всією душею вона з ним, і мріє побачити нашу Перемогу.


Звісно, після діагнозу життя жінки змінилося: кожні три місяці вона консультується з онкогінекологом, проходить контрольні обстеження.

 

«Так, моє життя змінилось. Трохи зменшила швидкість, лікуюсь, приймаю ліки, але живу! Всім, хто почує такий діагноз, передусім побажаю ніколи не опускати руки, боротись, вірити, що це - не кінець, а тільки початок боротьби за себе.


Так, спочатку треба поплакати, пожаліти себе, не без того. Але потім брати себе в руки і вперед! Обов'язково звертатися до лікарів! Ніяких народних методів, травок, ягідок, настоянок тощо», - радить Людмила.

 

А ми нагадуємо жінкам про регулярні візити до гінеколога. Раннє виявлення онкозахворювань рятує життя!

_______________________

Ініціатива «Гарантовано!» реалізується Пацієнти України у партнерстві з Міністерство охорони здоров'я України  і НСЗУ Національна служба здоров'я України та за підтримки Проєкту USAID Ukraine - USAID Україна  “Підтримка реформи охорони здоров'я”.


12 переглядів0 коментарів
bottom of page