top of page
  • Фото автораElla

Порушені ваші права? Не отримуєте належної пільги? Звертайтесь на гарячу лінію Урядового порталу.

Якщо ви хочете поскаржитись на неналежне ставлення до вас, на ненадання пільг, які вам належать, на протиправні дії місцевої влади, на недоліки в роботі державних установ - можна оформити електронне звернення на урядову гарячу лінію. Ваше звернення не лишиться не розглянутим і обовязково буде відповідь і вжиті заходи. Можна подати звернення, скарги, пропозиції, повідомлення... Будь-які теми, проблеми, які не виходить вирішити на місці. Охорона здоров"я, пенсійне забезпечення, умови праці та трудові відносини і т.д. ✔️Заходимо за посиланням:https://www.kmu.gov.ua/ua/gromadskosti/zvernennya-gromadyan

✔️Тиснемо ПОДАТИ ЕЛЕКТРОННЕ ЗВЕРНЕННЯ. Далі потрібно зареєструватися, там усе просто: вносимо свої дані, потім адресу - з випадаючих списків (подвійний клік), запаролюємося, в своїй електронній пошті підтверджуємо реєстрацію.

✔️Коли ми вже зареєстровані, можна подавати на урядову гарячу лінію будь-які звернення, скарги, пропозиції... Наприклад , нам треба поскаржитися на те, що онкохворому відмовили у субсидії. У той же час на урядовому порталі прописано, що надання субсидії онкохворим має розглядати КОМІСІЯ в індивідуальному порядку. Відмова взяти на розгляд звернення онкохворого про субсидію є неправомірною. ✔️Отже. В графі ПИТАННЯ тиснемо на кнопочку і випадає список . Вибираємо СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ ( тиснемо на плюсик біля папки). Знову випадає список, вибираємо СУБСИДІЇ (+) , знову випадає список тем, вибираємо ВІДМОВА У НАДАННІ. Вибираємо регіон і місто у рядку, натиснувши кнопку (випадає список, шукаємо свій населений пункт).

✔️Пишемо текст звернення у віконці. Для прикладу: " Я, ПІП , онкохвора, інвалід 2 групи, подала Декларацію і Заяву на отримання субсидії з приміткою "онкохвора, інвалід 2 групи, на розгляд Комісії". Також надала довідку - заключення з лікувальної установи. Питання про надання мені субсидії не було передано на розгляд Комісії, натомість я отримала відмову. У зверненні по субсидію я керувалась публікацією 25 жовтня 2018 року на Урядовому порталі про зміни до порядку призначення житлових субсидій, які розширюють коло їх отримувачів, де зокрема зазначено: " Працездатні онкохворі (за наявності висновку ЛКК) отримуватимуть субсидію на основі звернення на Комісію. Саме спеціальні Комісії, утворені при місцевих органах влади, визначатимуть у кожній конкретній ситуації, чи дійсно домогосподарство потребує допомоги. Такий індивідуальний підхід дозволить забезпечити адресність підтримки та уникнути відмов у її наданні через формальні перепони". Отже. Прошу письмової відповіді на моє звернення: чому мені відмовили у субсидії без розгляду на Комісії, посилаючись на наявність у мене доходу (пенсії)?" Скан-копії моїх Декларації, Заяви та та виписки-заключення з лікувальної установи , а також скан-копію відмови у наданні субсидії додаю.

✔️Тиснемо ЗАВАНТАЖИТИ ФАЙЛИ. І прикріплюємо скан-копії усіх названих документів. (скачати бланки заяви і декларації можна тут: https://www.lawportal.com.ua/zrazok-blank-zayava-deklaratsiya-subsidija.html ) Довідку з лікарні скануємо, або фоткаємо. Те ж саме з листом-відмовою.

✔️Коли доки причепили - тиснемо ВІДПРАВИТИ. І чекаємо письмової відповіді на адресу, вказану при реєстрації на Урядовому порталі.

✔️Отож, якщо ви стикаєтесь з бюрократією на місцях, з порушенням ваших прав у будь-якій сфері - ви можете вимагати справедливості таким чином. * Якщо електронне звернення - це складно для вас - попросіть когось з ваших близьких - більш досвідченого юзера допомогти вам з реєстрацією і оформленням. Удачі вам, дівчаточка! 🌹

328 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page