top of page
  • Фото автораElla

Скористайтесь своїм правом!


25 жовтня 2018 року на Урядовому порталі опубліковано зміни до порядку призначення житлових субсидій, які розширюють коло їх отримувачів.


Зокрема зазначено:

"Головна філософія програми житлових субсидій - допомогу повинен отримати кожен, хто її потребує.

Саме тому вивчення фахівцями проблемних питань під час реалізації програми житлових субсидій дозволило внести потрібні зміни до діючого механізму для АДРЕСНОГО надання допомоги (...) Працездатні онкохворі (за наявності висновку ЛКК) отримуватимуть субсидію на основі звернення на Комісію. Саме спеціальні Комісії, утворені при місцевих органах влади, визначатимуть у кожній конкретній ситуації, чи дійсно домогосподарство потребує допомоги. Такий індивідуальний підхід дозволить забезпечити адресність підтримки та уникнути відмов у її наданні через формальні перепони".

*********

Отже ми маємо право просити пільги на оплату комунальних. Не факт, що дадуть, але прецеденти уже є - це реально працює, і можна спробувати.

Я ще не оформила відповідні документи, але вже пройшла співбесіду, і мені дали бланки, які треба заповнити. Ділюсь покроковою інструкцією.


*** Насамперед треба взяти довідку-виписку з медичної установи, де має бути вказано: ваш діагноз, яке проведене лікування, і яке лікування призначено далі, рекомендації щодо регулярних обстежень. Печатка лікаря і печатка медичної установи. З довідки має бути видно, що ви все ще лікуєтесь і повинні витрачати на це гроші.

*** Далі треба оформляти субсидію як це робиться по стандарту. Ось тут можна скачати бланки Заяви і Декларації, і побачити зразок заповнення. https://www.lawportal.com.ua/zrazok-blank-zayava-deklaratsiya-subsidija.html

Усе це має заповнювати людина, яка є власником вашої квартири. Бланки можна взяти також у ЦНАПІ міської ради.

*** ВАЖЛИВО!*** У Декларації, де ви вносите всіх мешканців квартири -членів сім"ї, навпроти вашого прізвища в графі "Примітки* " пишемо "онкхвора, інвалід 2 групи, на розгляд Комісії" ( інвалідність в принципі не важлива, але якщо є - вкажіть)

*** Далі йдете у ЦНАП вашого міста (через гугл-пошук можна знайти адресу і контакти).

Несете туди паспорт, ідентифікаційний код, заповнені заяву і декларацію. На рецепції кажете: хочу оформити субсидію, вас направляють до спеціаліста. Якщо раптом спеціаліст починає вам говорити, що вам "не положено" субсидію, що сукупний дохід вашої родини є завеликим для субсидії, посилайтесь на зміни, внесені у жовтні 2018 року та інформацію на Урядовому порталі. Не прийняти вашу заяву і декларацію не мають права. Проігнорувати примітку про те, що ви онкохворі і подаєтесь на Комісію - теж не мають права. Здавайте все і оформляйтесь.

*** Комісія має розглянути ваше питання і прийняти рішення у вашому кокретному випадку. Тут уже попросіть лікаря, щоб написали вам гарну переконливу довідку. З ЦНАПу вам мають дати відповідь письмову , якщо у субсидії вам відмовлять.

***

Якщо у вас виникнуть труднощі із заповненням Декларації та Заяви - у ЦНАПІ зобов"язані вам у цьому допомогти і взагалі проконсультувати від А до Я.

***

Дівчата, для нас важлива кожна копійка! Навіть на початковій стадії хвороби витрати на регулярні обстеження і препарати - це удар по наших сімейних бюджетах! Не соромтесь використати можливість отримати пільгу!

*******

Посилання на Урядовий портал:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/zmini-do-poryadku-priznachennya-zhitlovih-subsidij-rozshiryuyut-kolo-yih-otrimuvachiv-minsocpolitiki?fbclid=IwAR0uB2-EwWVIKMsjDI2WYYv-wXkBAoNqc1ttd0tAZbTtY5-CkxUnBYUgEKk

617 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page